Info till deltagande konstnärer  2017

Se oss på Facebook

Årets evenemang

Broschyransvarig:  Marita Möller ska ha 1 st stor bild senast 15 maj   marita@tmco.se
Ta gärna en stående bild så blir den inte så liten i foldern.

 

Webbansvarig:  Thomas Möller ska ha 7 bilder + CV  senast 15 maj  thomas@tmco.se

 

 

Skicka ev ändringar på CV. Är det mycket ändringar så ändra och skicka hela CV´n på nytt.

 

Skriv gärna varför du är konstnär, vad driver dej, beskriv din konstnärliga linje istället för att rabbla upp en massa utställningar (gärna utställningar i urval) Gärna ett porträtt och foto från ateljen - särskilt du som inte ställer ut i din atelje!.

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Vi ska räkna besökare, skicka resultatet till din kommunansvarig direkt efter KiRoslagen. Räkna per lokal om fler konstnärer är på samma ställe.

 

Har ni handikappanpassat? Alltså: Kan en rullstol ta sig in i ateljen från gatan, utan något trappsteg/trottoarkant? Kan rullstolen ta sig in på toaletten??

 

Jag tror den mesta informationen som behövs finns här. Är det något som fattas så fråga oss.

 

Vid eventuella ändringar i avtalet: Ring omedelbart till resp kommunansvarig och mejla ändringen till oss.

 

Numret på kartan (och själva kartan) bestäms och läggs ut först i juli/aug. Övriga siffror/kartor visar förra årets nummer och stämmer alltså inte Se årtalet.

 

Tänk på att du måste kolla att vi gjort rätt ändring- jag kan faktiskt göra fel eller missuppfatta. Mejlar när ändring är gjord och det kan dröja ett par månader. Måste ha placeringskartan från foldern först.

 

När du kollar din webbsida när jag gjort ändring så glöm inte att uppdatera sidan! annars hämtas en kopia i cashminnet i din dator och inte från den nya på webben. (Högerklicka musen och välj uppdatera, tryck ned shift-tangenten, håll kvar och klicka på uppdatera)

 

Vi vill ha allt digitalt.
Bifoga bilderna med mejlet (se gemet). Helst 600kB till Kurre, har du inget i den storleken så skicka vad du har, det kan fungera ändå. Ta vad du har, programmet ändrar till exakt storlek.
1MB till Marita.

 

Den gamla bilden ligger kvar så länge. Tänk på att INTE skicka bilden infogad i ett Word-dokument- går ej att använda då. En porträttbild piggar upp och en bild på ateljen/verkstaden (utan dej).

 

Vi vill ha bilder i .jpg-format.

 

CV text/info

Skriv gärna varför ni är konstnär, vad driver er, beskriv er konstnärliga linje istället för att rabbla upp en massa utställningar (gärna utställningar i urval, jury) Gärna ett porträtt.

 

Se andra konstnärers text och se hur du ska skriva/få ideér. Använd befintliga rubriker eller hitta på egna eller strunta i rubriker. Medlemskap i föreningar, utställningar och skolor. På slutet kan du gärna skriva in info om din nästa utställning. Texten ska verka intressant för ett besök! (Skicka ändringarna styckevis/hela sidan - svårt att tyda anteckningarna ibland)

 

Info om bildbehandling

 Att byta format på bilden gör man genom att öppna bilden och "spara som" och sedan välja olika format (syns på ändelsen på filen; ex: .gif .png. .bmp .tif ) Tänk på att ha stora bilder = innehåller många pixlar = fler kB eller MB.

 

 Ska ni bearbeta bilden i tex Photoshop, så ladda in bilden och spara den direkt i tif-format. Detta blir som en orginalbild. Bearbeta den som ni vill och "spara som"-i jpg. Då fås en slutbild. På detta sätt kan ni göra fler bilder från tif-bilden

 

TIF är ett format som inte förstör bilden när man spar den. Kan komprimeras (utan att förstöras) men inte lika mycket som jpg.

 

JPG är ett förstörande format. Det innebär att varje gång man "sparar" bilden igen så komprimeras den och det går inte att komma tillbaka till ursprungsbildens noggranhet.

 

Den största affischen A2 kommer att sakna datum - du får själv skriva in det. Detta för att vi trycker upp flera års förbrukning på en gång för att få det billigare.